13. edukativna CB radionica, 1-21.7.2024.

Već 13. godinu za redom Hrvatski savez CB radioklubova provodi edukativnu CB radionicu namijenjenu učenicama i učenicima osnovnoškolskog uzrasta, a četvrtu godinu za redom domaćin je Odmaralište „Sloga Koprivnica“ u Prvić Luci na otoku Prviću. Ove godine sudjelovalo je ukupno 34 polaznika i to u dvama terminima u ukupnom trajanju od 20 dana (od 1. do 11. srpnja te od 11. do 21. srpnja2024). Polaznici su se mogli prijaviti putem prijavnica objavljenih na web stranci Saveza od sredine svibnja. Prijevoz polaznika organiziran je autobusom do Šibenika, te brodom do otoka Prvića.  Kamp je opremljen novim šatorima koje je osigurao HSCB i CBRK Lega.  Polaznicima je osigurana prehrana, materijal za rad, športski rekviziti  te su poklon dobili promotivnu majicu i diplomu. 
Program radionice uključivao je rukovanje CB-PMR uređajima i uspostavljanje veze, DX veza i uporabu međunarodne fonetske abecede kao i osnove orijentacije u topografije koju je vodio Đuka Pelcl. Navedene teme bile su prilagođene uzrastima polaznika kao i njihovom predznanju. 
Na radionici elektronike korisnici su izradili tematski rad – NF ili niskofrekventno pojačalo. Riječ je o  tehničkoj tvorevini koja omogućuje da se primarni signal s radiostanice glasnije čuje. To se posebno odnosi na vokce koji imaju male zvučnike i čija je čujnost vrlo mala. Priključenjem na radiostanicu, čujnost je bolja, a tehnička tvorevina se kabelom može spojiti na mikrofona, mobitel ili laptopa. Rad je osmislio i konstruirao prof. Vladimir Koudela, koji je zajedno s Tomislavom Memedovićem vodio navedenu radionicu. 
Lov na lisicu, radionica koju je vodio Vladimir Koudela (9A2YF) predsjednik radio-kluba Vallis Aurea. Polaznici su prije praktičnog dijela prošli teoretski dio-kako se koristi prijamnik, kako odrediti pravac (najtiši signal) i smjer kretanja (pritisak na tipku mijenja karakteristiku antene). Na prostoru od 5 km2, skrivena su tri odašiljača („lisica“) odnosno automatski odašiljači koji redom odašilju kod Morseovom abecedom kojeg polaznici moraju prepoznati. Traže ih pomoću prijamnika na opsegu od 80 m. Odašiljačima upravljaju licencirani radioamateri. Nakon što polaznici otkriju odašiljač- lisicu, na kućištu lisice nalazi se kodirana tablica te natjecatelj na CB opsegu javlja se upravnoj postaji koja traži da predaju odgovarajući kod s lisice. Ispravan kod znači da je lisica pronađena te se ide na slijedeću. Posljednja lisica se nalazi kod cilja te polaznik završava s natjecanjem. 
              Popratne radionice održane su iz područja raketnog modelarstva koje je provodio Antun Šikić (Aeroklub Osijek, ZTK Grada Osijeka) Radionicu modelarstva na kojem su polaznici izrađivali poklopac kućišta tematskog rada  (NF pojačalo) kao i  model PMR stanice, vodio je Viktor Pelcl (ZTK Grada Požege). Igor Štavlić, Bruno Last i Mario Puss (ZTK Grada Požege) vodili s radionicu strojarskih konstrukcija, robotike i slaganja LEGO education SPIKE prime setova te radionica izrade kreativnih modela pomoću 3D olovke. Slobodno vrijeme, osim organizirane škole plivanja u suradnji sa Sportskom akademijom „Sportico“, popraćeno je sportskim aktivnostima (nogometom, košarkom, pikadom), šetnjama otokom Prvićem te Šibenikom kao i vožnjom čamcem.
 13.ECBR 1.termin
 
13.ECBR 2.termin